Pozitív gondolkodás idézetek

Pozitív gondolkodás idézetek – híres emberek sorai a pozitív gondolkodásról. 

Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!
Mark Twain

A jó gondolatokból előbb-utóbb jó dolgok születnek. Lehet, észre sem veszed, amint belül változni kezdesz, de azt észre fogod venni, hogy megváltoznak körülötted az emberek. Másképp viszonyulnak hozzád rokonaid és régi ismerőseid, új arcok, új barátok vesznek körül, új lehetőségek nyílnak.
Balogh Béla

A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem: minden, ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk, amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.
Kurt Tepperwein

A pozitívan gondolkodók azt képzelik el, amit el akarnak érni, nem pedig azt, amitől rettegnek. Azt kapod, amire gondolsz.
Andrew Matthews

A pozitív hozzáállás haladó változata, amikor olyan embernek is képesek vagyunk jót adni, akitől nem jót kapunk.
Almási Kitti

Az vagy, akinek hiszed magad. Ne ismételgesd folyton, amit a “pozitív gondolko¬dás” hívei sulykolnak, hogy “igen, szeretnek, igen, erős vagyok, igen, meg tudom csinálni”. Nem kell mondogatnod, hiszen ezt már tudod. (…) Ahelyett, hogy megpróbálnád bebizonyítani, hogy jobb vagy, mint gondolod, egyszerűen nevess. Nevess az aggodalmaidon, a bizonytalanságodon. Nézd humorral a gyötrelmeidet. Kezdetben nehéz lesz, de lassanként hozzászoksz.
Paulo Coelho

Egy pozitív hozzáállás nem fogja megoldani minden problémádat, de elég embert fog bosszantani ahhoz, hogy érdemessé tegye az igyekezetet.
Herm Albright

Életed a várakozásaid szerint alakul. Azt kapod, amire számítasz. Éppen ezért számíts arra, hogy a körülmények a javadra változnak!
Bagdi Bella

Fordítsd az arcodat a nap felé és minden árnyék mögéd kerül.
Helen Keller

Hiszek abban, hogy minden történetnek lehet boldog befejezése, és én azon fogok dolgozni, hogy az én történetemnek is boldog vége legyen.
Malála Júszafzai

Keress jót magadnak a jóban, ne mérget a mézben!
Balásfi Tamás

Mag van minden rétegek alatt, melegség van minden jég alatt, mozgás van minden mozdulatlanság alatt, egész van minden repedés alatt.
Kätlin Kaldmaa

Mindnyájunknak érdekünkben áll, hogy elűzzük negatív gondolatainkat, és inkább félig tele poharat lássunk a félig üres pohár helyett. De ez csak akkor sikerülhet, ha megszabadulunk a saját magunkról alkotott előítéleteinktől, amelyek gátolják fejlődésünket.
Guillaume Musso

Pozitívnak lenni nem azt jelenti, hogy mindenbe belenyugszunk. Sokkal inkább, hogy a jó megoldás reményében felkutatjuk az erőforrásainkat, és azt tesszük, ami helyes és megfelelő.
Kurt Tepperwein

Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.
Douglas Pagels

 

Kedvenc idézetedet akár a kulcstartódon is magaddal hordhatod.

inspiráló feliratok

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük