Boldogság idézetek

Boldogság idézetek – híres emberek sorai a boldogság mibenlétéről és megtalálásáról. Válogass kedvedre!

A boldogság sose fő,
sose cél, csak pihenő.
Hogy tartós legyen Egészed,
váltakoznak mind a részek.
Nem a megnyugvás a cél:
mind mozogjon, ami él.
Weöres Sándor

A boldogság általában akkor talál ránk, ha három nézőpont találkozik: kinek érezzük magunkat, kik akarunk lenni, és hogyan látnak bennünket mások. Ha mások látják, milyenek vagyunk, és ilyennek szeretnek bennünket, mi pedig olyan emberekké tudunk válni, ahogy azt elterveztük, akkor rálelünk a boldogságra.
Meik Wiking

A boldogság egy pillangó. Ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül, de ha csendben leülünk, az is lehet, hogy leszáll ránk.
Nathaniel Hawthorne

A boldogság nem a véletlen műve, hanem egy sor helyes gondolat és cselekedet következménye. Azok férnek hozzá, akik a kínálkozó lehetőségekből és alkalmakból a lehető legjobbat hozzák ki. Vagyis a boldogság mindig egyfajta cselekvéshez kapcsolódik, és soha nem a külső világunkból ér el bennünket.
Bagdi Bella

A boldogság nem visel külső jelvényt, hogy felismerhessük, olvasni kellene a boldog ember szívében; de a megelégedés kisugárzik a tekintetből, a viselkedésből, a hanghordozásból, a magatartásból, s mint egy átárad arra, aki észleli.
Jean-Jacques Rousseau

A boldogság olyan, mint az egészség: amíg megvan, észre se vesszük. Bezzeg, ahogy telnek az évek, folyton eszünkbe jut.
Mihail Bulgakov

A boldogság titka s a művészet csúcsa úgy élni, mint mindenki más, s mégsem hasonlítani senkihez.
Simone de Beauvoir

A jobb élethez vezető út jobb érzéseket keltő gondolatokkal van kikövezve.
Esther és Jerry Hicks

Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk.
Helen Keller

A szájak találkozása a legtökéletesebb, legistenibb érzés, mely az embernek megadatott, a boldogság utolsó, végső határa. Csók közben, csakis a csók közben érezzük úgy néha, hogy megvalósul a lehetetlen, amit kergetünk, egyesül a két lélek, összeforr a két alélt szív.
Guy de Maupassant

Az élet akkor jó, ha elégedett vagy a jelennel, nagy reményeid vannak a jövőddel kapcsolatban, és megbékéltél a múlttal. A boldogság nem egyetlen hozzávalóból készül.
Meik Wiking

A legjobb módszer, hogy boldoggá tegyük önmagunkat, ha másokat boldoggá teszünk. A legjobb módszer, hogy boldoggá tegyünk másokat, ha önmagunkat boldoggá tesszük.
Gretchen Rubin

Azt képzeled, hogy boldogságodat a bírásból meríted, és lihegve halmozod egymásra a köveket, amelyek máshol bazilika kövei lehettek volna, s ezt tartod boldogságod előfeltételének. Holott egyetlen kőtől is lázba jön a másiknak a szíve és a lelke, ha istene arcát mintázza ki rajta.
Antoine de Saint-Exupéry

Boldogságod nem csak a külső körülményeid függvénye, hanem megteremtője is! Minden külső ok nélkül is lehetsz derűs, szomorú, sötét időben is, és meglátod: kisüt a napod!
Müller Péter

Boldogságunk vagy boldogtalanságunk sokkal inkább függ attól, hogy mi van bennünk, mint attól, hogy mi van körülöttünk.
Kosztolányi Dezső

Egy dolgot biztosan tudunk a boldog párokról: a boldog emberek már azelőtt is boldogok voltak, mielőtt megismerték partnerüket! (…) A boldog emberek boldog embereket vonzanak. A búbánat pedig csak búbánatot.
Andrew Matthews

És ha így lesz is, ha valóban elveszítem, akkor is nyertem egy boldog napot. És ha arra gondolok, milyen szörnyű ez a világ, akkor egyetlen boldog nap is maga a csoda.
Paulo Coelho

Figyeld meg, ha boldog vagy, hogy repül az idő. “Jé, már este van!” Ha pedig nagyon boldog vagy, akkor az idő nemcsak “repül”, de meg is szűnik. Nincs. Egy olyan dimenzióban vagy, ahol nincsenek órák. Nincs holnap. Tegnap sincs. “Most” sincs – mert ha már tudod, hogy “most” van, nyomban félni kezdesz, hogy elmúlik az egész.
Müller Péter

Ha mindenképp szeretnél egy szabályt a boldogságra, az legyen a következő: “Nem kell nekem semmi ahhoz, hogy jól érezzem magam! Azért érzem jól magam, mert élek! Az élet ajándék, én pedig maximálisan ki is élvezem.”
Tony Robbins

Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.
Audrey Hepburn

Ki tudja mérni a boldogságot? Csak mi magunk, magunknál. Túl alacsony? Vegyünk egy másik mércét vagy hasonlítsuk magunkat azokhoz, akik a boldogságlétra alacsonyabb fokán állnak! Ahogy a státusznál, úgy itt is, mindig vannak felettünk és alattunk is. Nézzünk tehát lefelé, az biztosan segít. Csak nehogy tériszonyunk legyen!
Mark Nelissen

Legyél derűs! Programozd át magad a nap minden percében: töltődj fel olyan gondolatokkal, amik többé tesznek! Ha ideges vagy, vagy zavart, próbálj nevetni magadon. Nevess hangosan, nevesd ki azt a nőt, aki aggódik, gyötrődik, és azt hiszi, hogy az ő problémáinál nincs fontosabb a világon.
Paulo Coelho

Nincs az az orvosság, amely meggyógyítaná azt, amit a boldogság nem tud meggyógyítani.
Gabriel García Márquez

Nincs nagyobb boldogság, mint ha szeretnek bennünket embertársaink és úgy találjuk: jelenlétünk hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzék magukat.
Charlotte Bronte

Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte.
Teréz anya

Sokan úgy gondolják, hogy a boldog élet egy állapot. Tévedés. Boldog életünk csak akkor lehet, ha folyamatosan kiigazítjuk benne a dolgokat.
Rolf Dobelli

Van az úgy néha, hogy az embernek muszáj nevetnie. Csak úgy, semmiért akár. És ilyenkor aztán senki-semmi vissza nem tudja fojtani a nevetést.
Stephen King

Van egy módszer, amivel garantáltan jó napod lehet: tegyél jót! Minden más örömforrás kívül esik a hatalmadon és előbb-utóbb elapad.
Ryan Holiday

Ülni egy kertben jó. Ha valaki ül mellettünk és fogjuk a kezét – az már sok a jóból. Csak azt nem tudom, hogy kinek.
Ancsel Éva

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük