Vizualizáció

"El kell képzelnie mindazt az örömöt, ami a jövőben fogja érni, amikor eléri az Igazi Gazdagságot. (...) De amikor azt mondom, hogy 'elképzelni', akkor azt értem, hogy tényleg vizualizálni, lelki szemeink előtt látni kell ezeket a dolgokat."
Adam J. Jackson

 

Tudatalattink nem képes a valóság és az erős, élénk fantáziálás közötti különbség tételre. Az elképzelt helyzeteket képes valóságnak vélni, ezáltal amit erősen és részletesen elképzel, az raktározódik elméjében.

vizializáció, vizualizálás

 

Az agyunk, például egy hangszeren történő gyakorlás esetén nem tesz különbséget az elképzelt illetve valós, fizikai gyakorlás között. Amit csupán csak képzeletben gyakorolt, azt azonnal átültetheti a gyakorlatba is.

Ez a legtöbb alkalommal kifejezetten hasznos, például a tanulás során, de ezzel szemben bizonyos esetekben káros hatással bírhat. Mindez köszönhető annak, hogy a legtöbb alkalommal egy adott dolog kimenetelét pesszimistán szemléljük és képzeljük el. Mindez által a tudat alattink előre, negatívan éli meg az adott, még be nem következett eseményt.

Beszéljünk szerelemről, vagy karrierről, a vizualizáció tudatos használata az életének minden területén számtalan előnnyel bír. Rengeteg kutatás bizonyította már, miszerint egy kitűzött célt, például a munkahelyi ranglétrán történő feljebbjutást gyakran és intenzíven elképzelve, az lényegesen hozzásegíti annak eléréséhez, hiszen erős és fenntartható motivációt eredményez.

Számtalan technika és gyakorlat létezik, melyekkel fejlesztheti vizualizációs képességét, ezáltal egyre könnyebben elérve kitűzött céljait, teljesen átformálva életét és az ahhoz való hozzáállását. A vizualizáció nem más, mint a siker és győzelem elengedhetetlen eszköze.

Bármennyire hihetetlen, minden sikeres, célját elérni képes ember, még ha ennek nincs is tudatában, de a vizualizációs képességét használja ki.

 

Amennyiben szeretné ezen képességét jobban megismerni, valamint élni az általa nyújtott előnyökkel és lehetőségekkel, csatlakozzon a "Tökéletes Élet Mentoring Program"-hoz még ma!

 


A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: