Szokásaink megváltoztatása

"A rossz szokások felszámolhatók. Ehhez pedig nem kell más, mint egy kis őszinteség,
sok-sok bátorság, pár száz munkát megszakító szünet és közös játék."
Diana Loomans

 

Sokan szenvednek bizonyos káros szenvedélyek, vagy szokások miatt. Ide soroljuk a dohányzást, a mértéktelen alkoholfogyasztást, a drogok és egyéb más élvezeti szerek, esetekben például a gyógyszerek nem megfelelő fogyasztását, de beszélhetünk más függőségekről (pl. sex, vásárlás), vagy egyéb rossz szokások (pl. körömrágás, orrpiszkálás).

 

rossz szokások, káros szokások megváltoztatása

 

A szenvedélybetegség szó hallatán a legtöbben azonnal a különböző élvezeti szerek fogyasztására gondolnak, ezzel szemben számtalan más káros szokás és függőség létezik. Ilyen például a játékszenvedély különböző formái, mint például a lóverseny, a számtalan kártyajáték vagy a nyerő automaták.

Korunk legújabb, rohamosan terjedő szenvedélybetegségei a videojáték és az internetfüggőség, vagy például a munkafüggőség. Sokáig vita tárgyát képezte ezen modern kori függőségek létezése, mára azonban bizonyossá és elfogadottá váltak. Ezek nem fizikai, hanem lelki eredetű függőséget okoznak.

A szenvedélybetegségek kialakulása számtalan módon és okból történhet. Sokan függőségük tudatában sincsenek, mígnem megpróbálnak felhagyni káros szokásukkal, vagy szenvedélyükkel. Amennyiben betegsége kórossá válik, például dohányfüggő lesz, az attól való megvonás számtalan elvonási tünet jelentkezéséhez vezet.

Amennyiben megszabadulna káros szokásaitól, legelőször azt kell megértenie, hogy mi magunk okozzuk saját érzéseinket és persze problémáinkat.

Amint sikerül mindezt elfogadni, készen áll, hogy az önmegváltoztatás útjára lépjen, melynek végén ott várja a rossz és káros szokásoktól való megszabadulás.

 

A "Tökéletes Élet Mentoring Program" mutat erre egy jó megoldást.

 

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: