Stressz és stresszkezelés

"Az emberek túlságosan stresszesek. Van egy híres kérdés, hogy mit kívánnál, ha lenne egy utolsó kívánságod az életedben. Én azt kívánnám, hogy az emberek kevesebbet idegeskedjenek."
Sebastian Vettel

 

A stresszről manapság, mint korunk népbetegségéről beszélhetünk. Köszönhető mindez a mára kialakult rohanó életformánknak és az egyre növekvő elvárásoknak.

A stressz magán és munkahelyi életére egyaránt negatív hatást gyakorol, a legtöbb esetben az addig nyugalmat jelentő otthonába is elkísérve önt. Mindez párkapcsolatára, családi és társasági életére szintén hatással lesz, általa az addig fontosnak vélt kapcsolatait háttérbe szorítja.

stressz, stresszkezelés, stresszcsökkentés

 

A hosszan tartó stressz és a sokáig magában hordozott lelki problémák idővel testére is kihatnak, számtalan fizikai tünetet okozva ezzel. A stressz fizikai tünetei például a fejfájás, hasfájás, magas vérnyomás és az alvászavar. Általa csökken koncentrálóképessége, kimerülté és ingerlékennyé válik, képtelen lesz a kikapcsolódásra.

Mindennek további következménye a káros szokások felerősödése, a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és a depresszió kialakulása.

Bár rengeteg stresszoldó gyógyszerrel találkozhat, mindazok csak tüneti kezelésre hivatottak, általuk a probléma valódi oka nem megszüntethető. Fel kell ismernie, hogy gondjai első sorban lelki eredetűek, amennyiben azt kezelni tudja, teste vele együtt indul gyógyulásnak.

A felgyülemlett stresszel rengeteg módon harcba szállhat, különféle sporttevékenységekkel, elfoglaltságokkal és egyéb kikapcsolódási formákkal vezetheti le azt.

Bár a stresszt teljesen nem zárhatja ki életéből, de okait és okozóit csökkentheti. Meg kell tanulnia hogyan kezelheti és vezetheti le a felgyülemlett stresszt.

 

A "Tökéletes Élet Mentoring Program"-ban azonosítjuk a stresszorokat, és bemutatok jó néhány stresszkezelő technikát. Csatlakozzon Ön is!


A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: