Önelfogadás, önbizalom, Pozitív gondolkodás

"Higgy önmagadban, abban, hogy mindenre képes vagy, ha akarod."
Justin Drew Bieber

 

Manapság társadalmunkban rendkívül nagy szerep jut a külsőségeknek. Az internet, a tévé és a különböző magazinok szüntelen állítják elénk az éppen divatos és szerintük követendő példaképeket.

Ezen példaképek talán tökéletesnek mutatkoznak, tudhatjuk, hogy mindez nem más csak, mint csalfa kép. Tökéletes külső és belső tulajdonságokkal egyikünk sem rendelkezhet.

önbizalom, önismeret, pozitív gondolkodásHa valamely belső, vagy külső tulajdonságát leértékeli, annak eredménye a negatív önkép kialakulása lesz, mely pedig az önbizalomhiányhoz vezet. Annak hatására nehezen épít kapcsolatokat, folytonos feszültséggel küzd és önmaga helyett másoknak igyekszik megfelelni.

Az önelfogadáshoz, az önbizalom növeléshez és a derűlátó gondolkodás kialakításához önismeretre és a pozitív önkép létrehozására van szükség. Meg kell tanulnia, hogyan ismerje meg önmagát minden negatív és pozitív tulajdonságával együtt. A jónak vélt tulajdonságai kiemelésével és fejlesztésével egyenes arányban fog megnőni önbizalma.

Az önbizalom mellett az optimizmus és a pozitív hozzáállás kifejlesztése szintén elengedhetetlen, hiszen az élet minden területén profitálhat belőle. Amennyiben hisz önmagában és képes mindennek a jó oldalát meglátni, többé már nem létezhet legyőzhetetlen akadály. A győztes hozzáállás kifejlesztése gyökeresen megváltoztatja életét annak minden területén!

Tökéletes példaképek ide, vagy oda, mindannyiunknak egyaránt megvannak a negatív és pozitív tulajdonságai, ezzel együtt pedig előnyei és hátrányai. Mindannyian különlegesek, kiemelkedőek vagyunk valamiben, és Önnek csak meg kell találnia azt, hogy miben!

 

Jó hírem van! Ön most a legjobb helyen jár!

Ha szeretne változtatni életén, és tenne is érte, akkor a "Tökéletes Élet Mentoring Program"segítségére lehet.

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: