Megbocsátás, Hála

"A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod."
Osho

 

Az igazi megbocsátás több egy szónál, sőt, a legtöbb esetben még csak ki sem mondott. Sokszor kerülhet olyan helyzetbe, melyből az egyetlen kiút csakis a megbocsátás lehet.

A legnagyobb sebeket mindig az önhöz legközelebb álló barátok és családtagok ejtik. Még ha sok esetben nehéz is, ilyen helyzetekben nincs más kiút, mint a megbocsátás, máskülönben a sértődöttség és a makacsság az egykoron szoros kötelékek felbomlásához vezethet.

megbocsátás, hála

Mindez értelmetlen, sok esetben pedig félreértett indokból történik. Aki megbántotta, nem biztos, hogy szándékosan tette azt, talán éppen hogy jót akart, csak balul sült el. A sértődöttség érzése emberi mivoltjának köszönhető, éppen ezért legyőzhetetlen, de tudnia kell hogyan húzzon határt annak és hogyan megbocsásson meg. Ameddig nem képes erre, csak egyre tovább hordozza újra és újra felszakadó sebeit.

 

Bár sokan nem látják és veszik észre, de mindannyian számtalan dolog és szeretett személy miatt tartozunk hálával. Aki képes a hálára, az sokkal egészségesebb és boldogabb ember azon társainál, akik nem képesek annak gyakorlatára. Talán most felmerült önben a kérdés, hogy miért?

Azért, mert aki hálás, már megtanulta észrevenni, meglátni azt a rengeteg csodálatos dolgot, mely körülvesz minket nap mint nap.

 

A Tökéletes Élet Mentoring Program segítségével rátalálhat a megbocsájtás és a hála felemelő érzésére, mindezt videó előadások és gyakorlati feladatok segítségével. Mindezen túl egy olyan közösség tagjává válhat, melyben az Önéhez hasonló problémákkal küzdő emberekkel találkozhat.

Amennyiben szeretné életét pozitív irányba terelni, csatlakozzon hozzánk még ma!

 


A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: