Korlátozó hiedelmek

"Semmi sem lehetetlen, csak szellemi képességeink korlátozottsága teszi, hogy bizonyos dolgokat elképzelhetetlennek tartunk."
Marc Lévy

 

Folyton ismétli önmagának, hogy képes elérni céljait, meg tudja valósítani azokat, mindezt pozitív hozzáállással és vizualizálással párosítja, de kitűzött céljához mégsem kerül közelebb?

Ilyenkor úgy érezheti, hogy már mindent megtett, pozitív hozzáállás, vizualizálás és tervezés ide, vagy oda, önnek mindez nem használ. Ekkor ideges, feszült és még inkább elkeseredett lesz, mint előtte. Mintha valami korlátozná céljai elérésében. 

korlátozó hiedelmek, korlátok az agyban

 

Talán úgy látja, hiába a pozitív hozzáállás és a vizualizáció, hiába ösztönzi folyton önmagát, mégsem éri el a kitűzött céljait, miközben mások láthatóan mégis képesek arra.

Ahhoz azonban, hogy adott céljait, vágyait elérje, igazán hinnie kell önmagában és abban, hogy képes azok megvalósítására. A legtöbb esetben céljai elérését a tudat alatt elraktározódott hiedelmek gátolják, a tudatos elme márpedig pozitív hozzáállás ide vagy oda, képtelen azokkal szembeszállni, amennyiben nem feltétel nélkül hisz önmagában. Mindebből következően az egyetlen megoldás a hitrendszer gyökeres átformálása.

A minden igyekezet ellenére is fennálló sikertelenség oka a tudat alatt jelen lévő negatív hiedelmek.

Hozzáállása hiába optimista és hiába ismételgeti, hogy bármire képes lehet, bármit elérhet, ha ezzel szemben mindazt tudat alatt valójában el sem hiszi önmagáról. A pozitív hozzáállás minden esetben, minden cél felé vezető úton garantált fél sikert jelent, de csak akkor, ha igazán és feltétel nélkül hinni képes önmagában.

Ha nem feltétel nélkül hiszi, hogy elérheti kitűzött célját, akkor arra soha nem is lesz képes, hiszen a tudatos elme nem képes versenyre kelni a tudatalattiban levő hiedelemrendszerrel.

A "Tökéletes Élet Mentoring Program" segít hitrendszerének gyökeres megváltoztatásában.

 


A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: