Kitartás

"Ne add fel. A kulcstartón is általában a legutolsó kulcs az, amelyik kinyitja az ajtót."
Paulo Coelho

 

Sokan céljaik megvalósításának útját nem képesek végig járni. Mindennek oka a kitartás hiánya és a kezdeti lelkesedés csökkenése, mely által később, sok esetben már a cél előtt feladják mindazt, esetleg halogatják befejezésüket.

A kitartás hiánya minden téren elengedhetetlen, az egyik legfontosabb emberi erény, ami által képes lehet bármit elérni. Hiába vannak kitűnő ötletei, hiába a kitűzött célja, amennyiben kitartás híján képtelen azt megvalósítani.

 

kitartás, áldozat

 

A siker egyik legnagyobb titka nem más, mint a kitartás. Sokan a sikert szerencsének vélik, már-már egyfajta adottságnak. Ezzel szemben rengeteg olyan példával, sőt példaképpel találkozhat, akik egy nehéz élethelyzetben született életcéljukat megvalósítva lettek sikeres üzletemberek, vagy sportolók például.

Szerencse ide, vagy oda, bár nagy segítség, de az igazi fegyverük mégis nem másban, mint a kitartásukban rejlett, mely által bár honnan indultak is, képesek voltak céljaik és álmaik megvalósítására.

Mint minden tulajdonság, úgy a kitartás is fejleszthető, megtanulható és elsajátítható, mely az önfejlesztés egyik sarkalatos pontjának kell lennie. A kitartás minden téren elengedhetetlen tulajdonság, beszéljünk magán, vagy munkahelyi életről, akár betegségről.

A kitartás kemény munkáról és eltökéltségről szól. Ha kitartó, kitűzött céljait sosem hajlandó feladni, úgy bármit elérhet. A kitartás tulajdonságának elsajátításával, fejlesztésével párhuzamosan pedig olyan „hozadék” erényekre tehet szert, mint például a türelem.

 

Csatlakozzon a "Tökéletes Élet Mentoring Program"-hoz és megmutatom hogyan fejlessze, vagy sajátítsa el ezen fontos tulajdonságokat.

 

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: