Felelősség, Aggódás

"Ha egy kérdés megoldható, felesleges aggódni miatta. Ha nem lehet megoldani, az aggódás sem segít."
Közmondás

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy nem szeretünk hibázni, ha pedig már megtettük, nehezünkre esik beismerni azt. A beismerés helyett inkább kifogásokat keresve a körülményeket és másokat hibáztatunk elkövetett hibáink miatt.

felelősség vállalása, aggódás

Meg kell tanulnia felelősséget vállalni tettei következményeiért és minden körülmények között számolnia azok következményeivel. Általa kezébe veheti életét, hiszen egy adott helyzetben képes lesz döntéseket hozni, cselekedni, javítani az elkövetett hibákon ahelyett, hogy egy helyben toporogva mást és másokat hibáztat.

 

Felgyorsult életünkben számtalan dolog adhat okot az aggodalomra. Aggodalmának oka lehet a munkahelye, párkapcsolata esetleges bizonytalansága, a még be nem fizetett számlák felgyülemlése, vagy az Ön előtt álló tömérdek elvégzendő feladat.

Sok esetben olyan dolgok miatt aggódhat, melyek nagy valószínűséggel soha be sem fognak következni, mégis terhet rónak vállára.

A Tökéletes Élet Mentoring Program megmutatja miért és hogyan vállaljon felelősséget tetteiért, valamint azok következményeiért. Megtudhatja, hogyan győzze le folyamatos, nyomasztó aggodalmait.

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: