Elménk öngyógyító ereje

"Az elme képes uralni a testet."
Batman c. film

 

Az emberi szervezet rendkívül csodálatos és bonyolult, mely folyamatosan az egyensúlyi állapotra törekszik. Amennyiben egyensúlya felbomlik, különböző tünetekkel, később pedig betegségek kialakulásával jelzi azt. Az elme és a pozitív gondolatok képesek ezen betegségek gyógyítására, ráadásul mellékhatások nélkül.

elménk öngyógyító ereje, az elme ereje, az agy ereje

Elég csak a számtalan placebóval végzett kísérletre gondolnunk. A placebo nem más mint egy hatástalan és semleges szer, melyről hisszük, hogy általa meg fogunk gyógyulni.

Már számtalan, megdöbbentő kísérlet és tanulmány bizonyította a „semmi” gyógyító hatását. Miért működik mégis? Mert a betegek feltétel nélkül hiszik, hogy az adott gyógyszer, vagy kezelés hatására képesek lesznek meggyógyulni.

Elmondható tehát, hogy a pozitív irányú meggyőződések a betegségek enyhüléséhez, vagy egyenesen gyógyulásukhoz vezetnek. A derűlátó gondolatok és meggyőződések nemcsak orvosolják testét és lelkét, de folyamatosan fent is tartják azok pozitív egyensúlyát.

Gondolatai által hatalmas változásokra képes, a pozitív látásmód a gyógyuláson kívül további, megszámlálhatatlan előnnyel jár. Ahogyan mondani szokás, minden fejben dől el, mindez pedig az egészségünkre is igaz.

Saját elhatározása nélkül egyetlen gyógyszer sem lesz képes meggyógyítani. Számtalan placebóval végzett kísérlet bizonyított már - a betegségben szenvedőket nem más, mint a hitünk, elméjük gyógyítja meg.

 

Szeretne erről többet megtudni? Akkor csatlakozzon a "Tökéletes Élet Mentoring Program"-hoz.

 

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: