Álmatlanság

"Az álmatlanság nemcsak azért gyötrő, mert megrövidíti az éjszakai nyugalmat, hanem különösen azért, mert kínzó gondolatokat sugall, amelyek a lelket csápjaik sűrű hálójába fogják."
Liviu Rebreanu

 

A túlzott stressz, a hirtelen időjárás változás, vagy egy túl nehéz vacsora bármikor okozhatnak múló alvászavart. Az igazi probléma akkor kezdődik, mikor az álmatlanság állandósul, hiszen a kielégítő alvás elengedhetetlen a megfelelő teljesítményhez és a jó közérzethez.

álmatlanság, alvászavar

Az alvászavar, más néven inszomnia nem egy ritka betegség, a népesség jelentős részét érinti, melyet számtalan dolog előidézhet. Ilyen például a hosszabb ideje tartó helytelen táplálkozás, a túlzott stressz, a különböző lelki problémák vagy a nap közben fogyasztott élénkítőszerek, mint például a kávé túlzott fogyasztása.

Az álmatlanság az elalvásra, vagy hosszabb idejű alvásra való képtelenség. Éjjel nehezen és sokára alszik el, amennyiben mégis sikerrel járt, többször felébred, vagy korábban, mint ahogyan kellene.

Felébredve pedig úgy érzi, hogy pihenése koránt sem volt kielégítő. Mindez a megfelelő fizikai állapotára, teljesítőképességére, figyelmére, hangulatára és persze közérzetére egyaránt negatív hatással bír.

Az alvászavar okai sok félék, testi, és lelki eredetűek lehetnek, éppen ezért, a megfelelő kezelési mód megválasztásához az alvászavar pontos okát kell feltárnia.

Az alvászavarral számtalan módon leszámolhat. Bár rengeteg gyógyszer segíthet ebben, azok után csak végső esetben nyúljon, helyette az álmatlanságot kiváltó okokat orvosolja.

 

Csatlakozzon a "Tökéletes Élet Mentoring Program"-hoz, ahol megnézzük, mi okozhatja álmatlanságát és annak okának felderítése érdekében hogyan vezethet alvásnaplót. Mindezen felül néhány tippel segítek az egészséges alvásra vonatkozóan.

 

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: