Kényelmi zóna

"Ki kell úsznunk a komfortzónánkból, hogy egy hullám megváltoztassa az életünket."
Egy negyvenes nő és a flört c. film

 

A komfort, más néven kényelmi zónába a megszokott hétköznapi tevékenységeink, elfoglaltságaink és helyeink tartoznak.

Ebben a zónában mindannyian kényelmesen érezzük magunkat, hiszen nem találkozhatunk benne kihívásokkal, minden a megszokott kerékvágásban történik, semmi váratlan, a megszokottól eltérő nem érhet bennünket. Éppen ezért sokan ragaszkodnak hozzá és nehezen tudják elhagyni azt.

komfort zóna, kényelmi zóna

 

Azt tudni kell, hogy mindennek ára van. Amennyiben így tesz és életét a komfort zónáján belül éli, annak egyetlen területén sem lesz képes a fejlődésre és az előre lépésre.

A zónán belül minden nap egyformán és szürkén telik majd el. Fejlődésre csak is a komfortzónán túl, annak határait feszegetve, áttörve lesz képes. Amennyiben változásra és mindenek előtt sikerre vágyik, el kell hagynia a megszokott körforgást és biztonságot jelentő komfort zónát.

Sokan félnek ettől, hiszen a kényelmi zónán belül már minden kialakultan, kényelmesen működik. Rajta kívül azonban az ismeretlen, esetenként pedig a kudarc várja, hiszen a komfort zónán kívül már semmilyen garancia nincs a sikerre.

Éppen ezért sokan leragadnak benne, nem látva, vagy figyelmen kívül hagyva a rajta kívül eső számtalan lehetőséget. A zóna határának átlépése márpedig nem más, mint annak bővítése, mely személyisége és az élete minden területére pozitív hatással lesz. Elhagyva azt megvalósíthatja álmait és sikeressé válhat.

 

Amennyiben kíváncsi, a "Tökéletes Élet Mentoring Program"-ban lépésről lépésre mutatom meg önnek hogyan tud kilépni kényelmi zónájából és elindulni a fejlődés útján.

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: