A jó párkapcsolat fenntartása

"Egy jó párkapcsolat éppen olyan műalkotás, mint egy vers, egy tánckettős vagy egy hegedű-zongora szonáta. Sajátos belső rend és valami intelligens lelki kultúra működteti."
Müller Péter

 

Minden párkapcsolat más és más, éppen ezért mindegyik más miatt is működik jól, vagy éppen rosszul.

Egy párkapcsolat különböző fázisokból áll, a „rózsaszín köd” idővel elszáll, így az néha teljesen váratlanul, egyik pillanatról a másikra romlik meg, vagy laposodik el.

Egy működő és harmonikus kapcsolat kialakításához és persze annak fenntartásához többek között elengedhetetlen az egymás igényeinek kielégítése, a megfelelő kommunikáció kialakítása, a változatosság fenntartása, valamint a megújulás egymás számára.

a jó párkapcsolat fenntartása

Egy párkapcsolat kezdete mindig fényes, azonban később, a kezdeti fellángolás múlásával minden esetben előtérbe kerülnek, felmerülnek a különböző problémák. Ezek számtalan okból adódhatnak, negatívan kihatva kapcsolatára, azonban ezeket könnyen orvosolhatja. Talán az egyik legfontosabb mindehhez a megfelelő kommunikáció kialakítása, hiszen az a sikeres konfliktuskezelés alapját képzi.

Túl a kommunikáción, számtalan dolog szükséges egy harmonikus kapcsolat működéséhez. Egy jól működő párkapcsolat ismérvei a folytonos megújulás, a tisztelet, a bizalom, az egymás korlátainak elfogadása, az őszinteség és persze egy bizonyos mértékű szabadság biztosítása egymásnak, mely nélkül Ön, vagy párja hamar gúzsba kötve érezhetik magukat.

A legtöbb esetben a párkapcsolatok megromlásához az egymást követő szürke hétköznapok vezetnek, melyek annak ellaposodását eredményezik. Egy kapcsolatnak folyamatosan fejlődésben kell lennie, máskülönben unalmassá, lapossá válik és a legjobb esetben is csak a megszokás és a tisztelet marad, mely összeköti párjával.

 

A "Tökéletes Élet Mentoring Program"-ban megmutatom, hogyan csempésszen megújulást és romantikát újra párkapcsolatába.

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: