A helyes táplálkozás

"A gyilkosságok a halálesetek 0,8 %-át teszik ki, a nem megfelelő táplálkozás 60%-ot,
mégsem beszél erről senki."

Jamie Oliver

 

Felgyorsult életvitelünknek hála, egyre kevesebb szerep jut a helyes táplálkozásnak. Nap közben sokan az idő hiányára hivatkozva választanak egészségtelen, előre elkészített ételeket, melyeket különféle gyorséttermekben, büfékben vásárolnak. Mindezt rendszertelenül teszik, néha ki is hagyva a nap közbeni étkezéseket.helyes táplálkozás, gyorsétterem, egészsgégtelen ételek helyett

 

Hazaérve szintén az idő hiányára hivatkozva választanak újra az előre elkészített, vagy félkész ételek közül maguknak és családtagjaiknak.

Mindez számtalan betegséghez, az elhízáshoz, a közérzet és a teljesítmény romlásához vezet. A helytelen táplálkozás eredménye képen szervezete nem fog megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaghoz jutni, így előbb vagy utóbb különböző hiánybetegségekben szenved majd.

Az interneten és a különféle magazinokban számtalan, de sok esetben ellentmondó tanácsokkal találkozhat. A legelterjedtebb a napi háromszori étkezés javaslása, mely a reggelit, az ebédet és a vacsorát foglalja magában. Mindez igény szerint kiegészülhet a tízóraival és az uzsonnával is. A fontos, hogy az étkezéseibe rendszert vigyen, az elfogyasztott táplálékot pedig kellő odafigyeléssel válogassa össze.

A helyes táplálkozás minimális előkészülettel és csekély idő ráfordításával könnyen kialakítható. Amennyiben szervezetét kellő tápanyaggal láthatja el, fokozhatja energiaszintjét, munkája és magánélete során egyaránt aktívabb lehet. Általa javulni fog az egészsége, a meglévő betegségei enyhülnek, vagy megszűnnek, jobbra fordul közérzete, optimalizálódik testsúlya, így megnő önbizalma.

 

A helyes táplálkozás kialakításával minden téren csakis nyerhet. Tartson velünk és megmutatom, hogyan alakíthat ki egészséges táplálkozási szokásokat, illetve hogyan tudja étrendjét optimálisan összeállítani.


A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: