A düh kezelése

"A düh olyan tolvaj, aki ellopja a szép pillanatokat."
Joan Lunden

 

A düh az egyik legerősebb emberi tulajdonságunk. Mai, stresszes életvitelünkben pedig nap mint nap tapasztaljuk ezt önmagunkon vagy másokon.

Persze mindezzel még nincs is semmi gond, emberi mivoltunkból adódik, sőt gyakran motiváló hatással bír. A probléma akkor kezdődik, amikor a düh már kezelhetetlenné válva eluralkodik felettünk.

düh, harag, düh kezelése

A kezelhetetlen düh márpedig élete minden területére és annak minőségére is beláthatatlan következményekkel bír. A sokáig elfojtott düh testi és lelki egészsége egyaránt negatív hatást gyakorol.

A düh kiváltó oka sokféle lehet, mely adódhat egy bizonyos szituációból, helyzetből, vagy irányulhat az egy konkrét személy felé. A sokáig magában tartott düh  szélsőséges és irracionális gondolkozáshoz vezethet. Előbb vagy utóbb pedig felszínre tör, mely gyakran agresszióhoz és erőszakos fellépéshez vezet. Mindezen okoknál fogva meg kell tanulnia hogyan, milyen módon vezetheti le dühét.

Hagynia kell felszínre törni, de a a megfelelő módon és formában, a józan ész határain belül.

Minden nap látunk ideges, dühös embereket, és általában igyekszünk távol maradni tőlük. Nem tudhatni, hogy éppen mitől fog, de ha "kitör" dühük, senki sem akar a közelükben lenni. Bizonyára az Ön közvetlen környezetében is van egy, vagy több ilyen természetű ember, akit vagy akiket sajnos nem minden esetben tud elkerülni.

Talán éppen Ön is ilyen természetű ember, csak még nem ébredt rá arra. Lehet, hogy éppen Ön az oka annak, hogy a családja, a szerettei és a környezete idegesek, távolságtartóak a közelében.

 

Szeretne erről többet megtudni? Akkor csatlakozzon a "Tökéletes Élet Mentoring Programhoz"!

A Program fejlesztője

Hollenda Zsolt
Gondolkodás-fejlesztő tréner
Life coach

"Küldetésemnek érzem, hogy segítsek az embereknek. Ebben a felszínes, kiüresedett világban még nagyobb figyelmet kell fordítani belsőnkre.

Ezért hoztam létre a Tökéletes Élet Mentoring Programot. A visszajelzések alapján elérte célját: informál, motivál, mentorál."

Zsolt ismert mondatai:

"Nincs majd, most van!"

"Csak azon az emberen lehet segíteni, aki hagyja, hogy segítsenek rajta. És persze hajlandó is tenni érte!!!"

A Tökéletes Élet Mentoring Program felépítése:

A program 4 nagy modulból (ALAPOK - ÉLETMÓD - KAPCSOLATOK - ANYAGIAK, KARRIER) és egy ismétlő részből áll. Hetente érkeznek az elméleti előadások és a gyakorlati feladatok.

Részletes tematika: